Valentinčica Srčno drevo

Tone Pavček je na vprašanje, kaj meni o ljubezni zapisal:

“Vse kar bom rekel o njej, je neskončno manj, kar bi moralo biti, vse kar o njej zamolčujem, je neskončno več, kot mi ona pomeni. A je pravzaprav zelo enostavno: rodiš se in umreš, vmes pa – tisto svojo dobo – si želiš zmeraj in neprestano, da bi te imel kdo rad. Iskal sem jo od mladih let dalje, hodil za njo in kdaj tudi z njo, bila je pred menoj, ob meni in v meni, vseprisotna, hkrati osrečujoča in zmeraj nekako srečno boleča, bližnja in daljna, zahtevna, čista, visoka, neumljiva in mnogokrat nedosežna. Položena vsakemu v kri, v um, v srce in v dušo. Je kot milost in kot razkošje, kot vera in dvom, a tudi kot strup. Rodi se v duši, udomi v telesu. Ali drugače rečeno: je molitev in daritev. In ko je, z neba dežujejo rože …Kolikokrat? Enkrat samkrat v življenju? Večkrat ali nikoli? Če si te sreče ljubiš kar naprej.”

srčno drevo

Voščilnico dodajam v Craft-alnico – njihov izziv #153 je VALENTINOVO (http://craft-alnica.blogspot.si/2016/02/izziv-153-valentinovo.html) in v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-februar/). Uporabila sem Rayherjevo rezalno šablono drevo, Tinini rezalni šabloni pravokotnik s šivi, romantični okvir ter njeno štampiljko vedno iz kompleta Sreča čaka. 

Iz SSKJ sem natisnila stran, na kateri se skriva tudi razlaga besede sreča, dodala sem malce zlate barve, saj je prava ljubezen vredna zlata…

 

Advertisements

5 thoughts on “Valentinčica Srčno drevo

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s