Rojstnodnevnica Peter Zajec

…Njena knjiga mora biti majhna, se je odločila Beatrix  Potter, da jo bodo »zajčki« lahko držali v rokah, in poceni, da si jo bodo njihovi starši lahko privoščili. Določila je, koliko besed sme biti na kateri strani, kje na njej morajo stati ilustracije, koliko prostora naj ostane ob robu strani. Za založnike je bila prava nočna mora. Ko jo je zavrnil še šesti, je Petra Zajca izdala sama. S črno-belimi ilustracijami, od katerih ni odstopala. Potem je le malo popustila in Petra pobarvala, založnik Frederick Warne & Co. je precej tvegal in na koncu je Beatrix, stara 36 let, v sebi le začutila globoko zadovoljstvo ob zavedanju, da je nekaj dosegla sama…
Po meni zelo ljubi pravljici je nastala rojstnodnevnica za Nacka, ki bo upihnil 5 svečk. Na voščilnico sem dodala še 7 gumbkov za srečo, saj je voščilnica pravljična kot naš Nacek… Nacek, vse najslajše :- )

cbab616e-cce7-42f8-aa12-f232a3cabcf5

Voščilnico dodajam v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-marec/). Uporabila sem Tinino rezalno šablono šiviljski pribor – gumbe in nitko (vrvica za balončke)  ter Rayherjevo šablono medvedek – točneje njena dela pentljo in darilo.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s