Sinje modra čokoladnica za obletnico poroke

V parku klop z menoj deliš,
kupujeva si za drobiž,
povabim te le k reki kdaj,
ponuditi ti nimam kaj.
Pa vendar z mano zopet greš
po stezi, kjer se mora peš,
zopet greš na mojo stran,
lepo ti tu mineva dan.
V travi z mano rad ležiš,
oblake z mano si deliš,
naberem ti le rože kdaj,
v pesek ti narišem kaj.
Ponoči z mano zopet greš,
kaj hoče noč, že dobro veš,
vračaš se v moj pristan,
lepo te tu prebuja dan.
Ker najin dan ni počesan,
najin smeh ni zaigran,
ker najin vrt ni ograjen,
najin svet ni omejen.
(Feri Lainšček)

obletnica U in U 2

Tale čokoladnica je tretja v mojem vikend paketu izdelave sladkih voščilnic. Zelo sem ponosna, da so nastale tri popolnoma različne – tematsko, oblikovno, barvno, energetsko …. tokratni izziv Craf-talnice mi je bil preprosto pisan na kožo ( kaj je čokoladnica pa nisem imela pojma do dne, ko sem pokukala na (http://craft-alnica.blogspot.si/2016/06/izziv-162-cokoladnica.html )). Danes sem predala zadnjo – čokoladnico sem izdelala za meni zeloooo ljub par, ki mi je velik vzgled –  kako kolesarit med vsemi ovirami in ohranjati ljubezen, naklonjenost, biti dober in ljubeč starš in še in še… Izbrati barve ni bilo težko – povezuje nas morje, sivka, modrina neba… Tinin objem ( http://www.najlepsi-par.si/galerija-junij-2016/) je moji čokoladnici dal piko na i  in knjižica Čas za objem je našla prave lastnike… Zanju, za njuno obletnico poroke,  iz vsega mojega srca…

obletnica U in U

Devet srčkov – pravljično število za pravljično družino, čipka simbol povezovanja – zanju, zanje, za nas 🙂 …

obletnica U in U 1

Knjiga, ki jo moraš imeti – ste vedeli, da potrebujemo vsaj 9 objemov na dan, da je to res ta pravi dan… vsak dan šteje… pošiljam en velik objem – tebi, ki zdajle bereš :- )
obletnica U in U 5
In gumbki – so za srečo: za  takrat, ko srečaš dimnikarja, ko slišiš kukavico in ko ti odpade gumb in izgine neznano kam….
obletnica U in U 3
 Dodajam še v  613 Avenue Create (http://avenue613.blogspot.si/2016/06/challenge-180-anything-goes-woption.html ), v Crafty Girlz Challenges ( http://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/05/may-challenge.html), v A Bit More Time to craft (http://abitmoretimetocraft.blogspot.si/2016/06/a-bit-more-time-to-craft-challenge-21.html), v Artistic Inspiration Challenges (http://artisticinspirationschallenges.blogspot.si/2016/06/challenge-158.html), Craft Your Passion Chellenges (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/06/challenge-316-always-anything-goes.html), Craftyhazelnut’s Patterned Paper (http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.si/2016/06/craftyhazelnuts-patterned-paper-june.html),  Pixie’s Crafty (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/06/pixies-snippets-playground-week-233.html), Fab’n’Funky Chellenges (http://fabnfunkychallenges.blogspot.si/2016/06/challenge-308-favourite-colour-combo.html).
obletnica U in U 4

15 thoughts on “Sinje modra čokoladnica za obletnico poroke

 1. Danica Gobec

  Majdica, še ena čudovita stvaritev. Če bi se morala odločati o naj čokoladnici, bi izbrala zadnjo. Morda zaradi barve, ki mi je zadnje čase vse bolj všečna, morda zaradi gumbkov v srčku, srčka na čipki, pentljice,… Čestitke!

  Liked by 1 person

 2. Cvetoči travnik

  Saj to sploh ni res:), da ti uspe ustvariti v enem vikendu tri tako različne čokoladnice in pri vsaki do potankosti obdelana simbolika. Tako lepo si prepletla srečo, povezanost, ljubezen, razumevanje … saj sem ti že rekla, da si super punca s posebnim čutom za estetiko. Lep pozdravček in velik, velik objem – tako velik, da je dovolj za vseh devet:)

  Liked by 1 person

 3. ja, te barve so tudi meni zelo ljube in ta pesem mi je zelo blizu, natisnjena na steni. krasni gumbki za srečo, takšno in drugačno. hvala, ker si se nam zopet pridružila v craft-alnici, res si predstavila krasno zbirko čokoladnic.

  Liked by 1 person

 4. Hi Majda! How lovely to see you in the Snippets Playground for the first time – come back again soon please, You can come and play once each week.

  LOVE this, such a clever idea to make the heart with buttons!

  Hugs

  Di xx

  Liked by 1 person

 5. lili70

  Preprosto lepo in polno simbolike in topline. Priznam, da so se mi spet orosile oči med prebiranjem verzov in teksta ter ob pogledu na čudovite detajle tvoje čokoladnice.
  Vesela in hkrati počaščena sem, da smo ti podale novo in ljubo temo, da si se našla v njej.
  Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

  Liked by 1 person

 6. Pingback: Čokoladnici za vzgojiteljici – majdin ustvarjalni nemir

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s