Okrogla rojstnodnevnica – pravljična Provansa

Rada bi narisala
najrahlejšo mavrico.
Pomočim čopič v barve
in narišem – packavrico.
Rada bi narisala
najkrasnejšo kraljično.
Rišem in barvam
in narišem – spletično.
To je pa že krivično!
Hočem mavrico, ne packavrico,
hočem kraljično, ne spletično!
Napišem torej pravljico.
Vanjo naselim še pava,
pa prostran ukleti grad,
mrkookega bavbava
in princa, ki ima kraljično rad! 
(Bina Štampe Žmavc)

nataša
Hotela sem … ustvariti voščilnico s Provanso, s prostranimi polji sivke…pri Tini sem naročila njene rezalne šablone…. pa je nastala Provansa na živahni preprogi iz not in krogov… skrile so se mi vse barve z izjemo vijoličnih, zelenih in zlati odtenkov… barve Provanse in barve Nataše, ki ima rada pisana oblačila, kot so Desigual… se na voščilnici vidi, kajne?! Voščilnico so ji podarile sodelavke, ki so v njej našle prijateljico, vse pa se dan za dnem ukvarjajo s spodbujenjem in  iskanjem ustvarjalnosti v majcenih bitjecih, s katerimi preživljajo službene dopoldneve. Zato mi je bilo  izdelati voščilnico zanje zanjo v veliko veselje! Uganeš, kam jo bodo prijateljice poslale? V provanso seveda :- )
nataša4 Kako siv bi bil tek našega življenja, če bi ne bil prepleten s prijateljstvom in ljubeznijo, pravi Thomas More in jaz dodajam, če ne bi bilo njihovega prijateljstva, ki prinaša sonce in smeh,  ne bi bilo tele voščilnice :- ) Nataša, tudi jaz ti želim naj bo vsak tvoj dan vesel in poln sanj….nataša1
 Tako pa se voščilnica obarva čisto drugače v družbi moje sivke, ki mi vsako jutro pričara mojo lastno Provanso… 
nataša2
Voščilnico dodajam v v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-avgust-2016/), uporabila sem Tinine šablone sivke, njene pravokotnike in kroge s šivi in njene štampiljke. Dodajam še v (http://inthepinkchallenge.blogspot.si/2016/08/challenge-100-its-our-birthday-anything.html),  (https://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/07/july-challenge.html), (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/08/pixies-snippets-playground-week-241.html), (http://artisticinspirationschallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-162.html), (http://eclecticellapu.blogspot.si/2016/07/august-challenge-here-already.html), (http://kraftinkimmiestamps.blogspot.si/2016/08/challenge-343-birthday-wishes.html), http://thesistersofcraft.blogspot.si/2016/08/sisters-of-craft-august-2016-anything.html), (http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.si/2016/08/craftyhazelnuts-patterned-paper-august.html), (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-323-always-anything-goes.html), (http://lemonshortbreadchallenge.blogspot.si/2016/08/challenge-21-anything-goes.html), (http://lilpatchofcraftyfriends.blogspot.si/2016/08/challenge-39.html), (http://pennyschallenges.blogspot.si/2016/08/welcome-to-pennys-challenge-289.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/08/challenge-188-anything-goes.html).

 

Advertisements

15 thoughts on “Okrogla rojstnodnevnica – pravljična Provansa

 1. Cvetoči travnik

  Na rojstnodnevnici si ji pričala vso lepo paleto barv, od sivkinih polj do njej ljubih oblačil:) Lepa in topla za kraljično ali spletično:) Pozdravček:)

  Liked by 1 person

 2. Lovely card Majda and you have captured the spirit of rainbows beautifully! Loads of snippets and a lot of work I can see!

  I would love to be able to read more about how you make things. Is it possible for you to add a ‘translate’ gadget to your blog at all? it’s only that I’m very nosy and love to know all the details – and my Slovenian is ZERO!

  Hugs

  Di xx

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s