Metuljasta rojstnodnevnica

K lokvanju je priletel metulj.
“Kako si lep, leteči cvet,”
tiho zašepeče lokvanj,
“tvoj dom je svet stoterih potovanj!”
“Metulj sem, nisem cvet …”
se nasmeji metulj
na krilih sinjih sanj.
“O da bi bil metulj,
vsak dan letel drugam,
moj cvet pa je pripet
globoko v mulj,
ne morem stran,
nikdar ne bom poletel v svet!”
“Tu si doma, zakaj bi šel drugam?”
nasmehne se metulj
in nežno sede nanj.
“Tvoji listi na vodi
so majhne zelene ploščadi
stopinjicam kačjih pastrirjev ,
čmrljev, čebel in metuljev,
tvoji cvetovi so ladje
tihim potnikom sanj …
Vsak dan polepša dan
tvoj plavajoči beli cvet
in metulj ima krila zato,
da prileti in sede nanj!”

petra

Bina Štampe Žmavc je napisala to čudovito pesem, v kateri najdejo tolažbo vsi, ki hrepenijo po drugačnosti… pesem jih potolaži, da si ravno tašen kot si tisti pravi TI!
Kot slavljenka, ki ji je namenjena voščilnica… njena mami, ki si jo je zaželela, jo je opisala kot krasno hči, ženo, sestro in čudovito mamico nekaj dni stare deklice.  Tako je nastala voščilnica polna metuljev in pod največjim med njimi se skriva njen mali zaklad…

petra4

…ljubka punčka, ki polepša prav vsak mamičin dan…
Sama vem, da zelo rada poje in skrbi za svoje zdravje v fitnesu, zato sem natisnila veliko not in dodala mamico v fitnesu (embrosirala sem merilne trakove :- )) Pravljično število tri pa se kar 3 x ponovi : trije metulji katerih naloga je, da varujejo slavljenko, trije srčki za ljubezen in trije gumbki za srečo.
Dodala sem tagec z voščilom, ki potrjuje mamine misli o slavljenki, pri manjšem metulju pa sem se še posebaj potrudila… naredila sem izrez in osnovo polepila z washi trakci, metulja pa sem izrezala še iz paus papirja za 3D učinek…

petra7

Voščilnico dodajam v avgustovsko galerijo najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-avgust-2016/), uporabila sem Tinine štampiljke in rezalni šabloni taga in  krogov s šivi. Dodajam tudi v (http://butterflyspotchallenge.blogspot.si/2016/07/59-butterflies-p-is-for-punches-andor.html), (http://cagichallenge.blogspot.si/2016/08/buttons-and-bows.html), (http://craftsandmeinspiration.blogspot.si/2016/08/august-challenge-anything-goes.html),  (http://inthepinkchallenge.blogspot.si/2016/08/challenge-100-its-our-birthday-anything.html), (http://a-step-in-the-darkness.blogspot.si/2016/07/challenge-50.html), (http://craft-alnica.blogspot.si/2016/08/izziv-166-mixed-media.html), (http://kraftinkimmiestamps.blogspot.si/2016/08/challenge-343-birthday-wishes.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/08/challenge-188-anything-goes.html), (https://creativefingerschallengeblog.blogspot.si/2016/08/challenge-114-winners-112.html), (http://kraftinkimmiestamps.blogspot.si/2016/08/wonderful-wednesday.html), (http://lemonshortbreadchallenge.blogspot.si/2016/08/challenge-21-anything-goes.html), (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-324-always-anything-goes.html), (https://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/07/july-challenge.html), (http://dreamvalleychallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-138-pretty-in-pink.html) in v (http://pennyschallenges.blogspot.si/2016/07/welcome-to-pennys-challenge-288.html).

vrt2

Danes pa hkrati ustvarjam tudi v kuhinji in ker je sladica, ki nastaja tako zeloooo dobra, a hkrati enostavna jo delim s tabo… Ker je še v nastajanju, bom fotografijo dodala kasneje, za lušte pa lepim zelo pomembna sestavino današnje sladice – maline!
Se spomniš moje objave, ki vsebuje recept s cantuccini (https://majdinustvarjalninemir.wordpress.com/category/ustvarjanje-v-kuhinji/)? V cantuccine dam mandlje narezane res na grobo, da jih med sladkanjem z njimi dobro okusiš. Rezultat tega je, da kar nekaj teh piškotov razpade med rezanjem  – sama sem ugotovila, kako jih porabiti za naslednjo sladico … Saj poznate sladice z osnovo iz piškotov? Današnja ima torej za osnovo cantuccine, na vrhu pa sem se poigrala z različico pankote z gozdnimi sadeži…
Osnova:
*200g zdrobljenih piškotov (lahko tudi druge vrste)
*100g nad paro stopljenega masla
Panakota po moje:
*250 ml  sladke smetane
*250 grškega jogurta (če imaš navadnega le tega precedi skozi cedilo in krpo, gosti jogurt uporabiš za sladico, sirotko pa spiješ ;- )
*2 lista v mrzli vodi namočene želatine
*2 vanilin sladkorja, po želji burbon vanilin ali vanilijevo palčko
*50g mletega sladkorja
*sok 1 limone
*gozdni sadeži (danes bom dodala domače maline in robide)
* dodatna 2 lista v mrzli vodi namočene  želatine ali marmelado (sama bom dodala  ribezovo marmelado, ki mi jo je podarila sodelavka – raje uporabljam marmelade kot želatino)
Priprava:
Stopljeno maslo vgneteš v zdrobljene piškote, razporediš po  z maslom namaščenm pekaču in daš  v hladilnik, da se osnova poveže in strdi.
V ponvi segreješ malo sladke smetane (ostalo stepeš) in vanjo vmešaš želatino ter sladkor. Obe smetani vmešaš v  jogurt, dodaš limonin sok in premažeš osnovo iz keksov.
V ponev daš poljubno marmelado, dodaš gozdne sadeže, segreješ in ohlajeno dodaš na sladico.
Postrežeš dobro ohlajeno sladico, zraven postrezi sladko vino.

robidova panakota s cantuccini

 Dober tek!
Pravljični novici: metuljasta voščilnica je bila izbrana med TOP3 na dveh izzivih: v Butterfly Challenge (https://butterflyspotchallenge.blogspot.si/2016/08/winners-59.html?showComment=1470904281451#c7073917964905793505) in v Crafty Girlz challenges (http://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/08/august-challenge.html).

 

 

Advertisements

15 thoughts on “Metuljasta rojstnodnevnica

 1. Majda, koliko luštnih detajlov je na tvoji metuljasti voščilnici. Res nisi ničesar pozabila, kajne 🙂 Oh, maline. Obožujem jih. Če je pa za sladico še panna cotta, potem je pa to zagotovo zmaga. Hvala tudi za recept. Dober tek 😉

  Liked by 1 person

 2. Danica

  Majdica, prekrasna metuljasta voščilnica! Tudi pesem je čudovita. Naj povem še kaj o panakoti? V teh vročih dneh se noro prileže. Preizkusila bom tudi tvojo. Njami.

  Liked by 1 person

 3. Wow! This is fabulous!!! A great work for a new baby girl, and love so much all the details and the stunning textures!
  I haven’t found google translator… so sorry, I wanted read your post
  Thank you very much for sharing your adorable work at the Butterfly Challenge#59 and good luck!

  Liked by 1 person

 4. Neva

  Res prekrasna voščilnica in izredno lep dizajn…..prelepi dodatki , ki neverjetno lepo pašejo zraven.
  Majda na žalost ti moram sporočiti, da tvoja voščilnica ne bo izbrana za naš izziv pri Dream Valley . Naše pravilo je, da se z voščilnico lahko prijaviš samo za 10 izzivov. Upam, da boš sodelovala na našem naslednjem izzivu s svojimi čudovitimi kreacijami. Lp Neva

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s