Čokoladnica za Jasno

Kam je izginilo
drobceno seme?
Gledam – za njim
ni nobene sledi
Le na gredici, gredici pomladni,
rožica, roža diši in cveti…
(Barbara Gregorič Gorenc)

jasna 3

Čokoladnica za slavljenko, ki ima rada vijolično, rdečo in modro barvo – zame pravi izziv. Kako preplesti te barve, da bodo šle skupaj z roko v roki prijetne za oko, ne le za njeno srce?  Takole se je sestavilo…
Vse kar sem dodala pa je povezano z NJO… Okrogla obletnica zanjo  pomeni  življensko prelomnico, odpirajo se ji nove poti, čaka jo nov dom – naj drobno seme, ki ga je posadila, raste v dišeče in cvetoče rožice, rože in naj njeno življenje cveti in ona žari. V pomoč naj ji sveti drobna zvezdica, komaj vidna,  ki naj ji kaže pot, ključek pa naj uporabi za predalčke v svoji duši – le ona ve, katerega bo odprla in katerega zaprla 🙂 Da ima rada glasbo se vidi, kajne?
Čokoladnici sem dodala večji tagec za zapis voščila.
jasna 50
Čokoladnico dodajam v septembersko galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-septembra-3/), uporabila sem Tinine šablone velikih in malih črk, besedi Zate, krog s šivi, srčke ter njeno štampiljki Dobre želje. Dodajam tudi v (http://dianamlarson.blogspot.si/2016/09/dlart-september-linky-challenge.html), (http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.si/2016/09/craftyhazelnuts-patterned-paper.html), (http://thesistersofcraft.blogspot.si/2016/09/sisters-of-craft-september-2016.html).
jasna
Čokolado sem tokrat skrila v rižev papir, nanj pa dodala sonce, ki ga še kako  potrebujemo, Jasna in mi vsi –  nikoli ne pozabimo, da je vedno tu, četudi skrit za oblaki… glede čokolade pa – čokolada nas s svojim polnim, toplim in aromatičnim okusom razveseli, pocrklja in potolaži. Že razmišljam o majhni čokoladki, ki mi jo je za prvi šolski dan podarila sodelavka – mislim, da je danes pravi trenutek zanjo :- )

chocolat_sheet

 V filmu Čokolada lepa in skrivnostna Vianne (Juliette Binoche) s svojimi čokoladnimi umetnijami, ki skoraj mejijo že na čarovništvo, pozdravi srčne bolečine in poteši najrazličnejše potrebe okostenelih vaščanov male francoske vasice Lansquenet. Celo Johnny Deep se ni mogel upreti čarobni privlačnosti Vianne in njene čokolade ;- ) 
https://www.youtube.com/watch?v=zH3dNtJGcn8
Mislim, da je čas, da si ga ponovno ogledam – DVD z veseljem posodim še komu :-)))

 

 

6 thoughts on “Čokoladnica za Jasno

  1. Cvetoči travnik

    Barve, ki si jih skombinirala resnično niso enostavne, ampak tebi je kot vedno, uspelo:). S kombiniranjem barv imam sama kar težave in se zelo držim klasike:)). Kot vedno, si ponovno vse postavila tako kot mora bit:) in čokoladica bo še slajša. Film sem “ponovno” gledala pred nekaj dnevi na TV in mi je všeč, ne glede na to, da sem ga že nekaj krat videla. S semeni je pa tako kot z otroci: majhni so, naenkrat pa se pred nami zacvetijo čudovita mlada bitja, v vsej svoji lepoti (taki in drugačni) in nas razveseljujejo:). Veliko dobre čokolade in veliko prijetnih otrok v šoli (doma jih tako že imaš) ti želim:)))), pozdravček Andreja

    Liked by 1 person

Leave a comment