Jesensko knjižno kazalo

Odpiram krila na pragu
in odhajam sejat
ta večer
imam polno naročje
odprta zemlja me čaka
s posvečenim gibom sejem
predala mi ga je prva žena
semena padajo
v neskončne brazde
naj jih sonce ogreje
in dež napoji
luč naj jih nahrani
in črnina obvarje
naj ne vzklijejo prezgodaj
in naj ne zamudijo svoje ure
naj počijo zlata jedra
naj se predajo
sredi svojega žita
pozlačena
izgubljam spomin
do pasu me zagrinja
šumenje
na robovih noči stojim
na njivi brez konca
in prerokujem poletje
vse posejano me zarašča
in moje življenje
gre v seme.

mateja

Voščilnica v obliki knjižnega kazala v znamenju prihajajoče jeseni … ste opazili, kako se listki barvajo, kako se krošnje redčijo, kako se počasi, počasi krajša in hladi naš vsakdan? 

mateja1

Voščilnica zanjo, za dekle, ki je sejala in še vedno seje, njeno življenje pa gre v seme… Zanjo, da se bo slišal njen glas med vsemi zvoki, med ropotom, med hitenjem… in da tu in tam najde čas za njej ljube knjige… Knjižno kazalo jo bo spomnilo, da naj za trenutek, dva , tri obstane, se zazre čez svoje zlato žito, ozre kaj vse je vzklilo pod njenimi rokami in naj le…. uživa… 
In moja želja: za trenutek postoj  tudi ti…  opazuj, kako gre  v seme, kar si sejala… Vrednosot?Neprecenljiva!
Knjižnemu kazalu sem dodala voščilo, kazalo pa dodajam v (http://fairytale-challengeblog.blogspot.si/2016/09/hallo-ihr-lieben-bastlerinnen-schon-ist.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+FairyTaleChallengeblog+(Fairy+tale+challengeblog), kjer je izziv knjižno kazalo, v (http://die-cut-divas.blogspot.si/2016/09/september-challenge.html), (http://tuesdaythrowdown.blogspot.si/2016/09/tuesday-throwdown-313-fall-feathers.html), (http://crazychallenge.blogspot.si/2016/09/chh-232-autumn-is-coming.html), (https://creativecornerchallenges.blogspot.si/2016/09/team-mel-autumn-sponsored-by-bugaboo.html), (http://daranddiane.blogspot.si/2016/09/trees-trees-trees.html),  (http://craftsandmeinspiration.blogspot.si/2016/09/september-challenge-anything-goes.html9), (http://cardsinenvy.blogspot.si/2016/09/goodbye-summer-hello-fall.html), (http://www.simonsaysstampblog.com/blog/work-it-wednesday-september-2016/), (http://www.simonsaysstampblog.com/blog/work-it-wednesday-september-2016/),  (http://themaleroomchallengeblog.blogspot.si/2016/09/challenge-45-theme.html)  in v (http://dianamlarson.blogspot.si/2016/09/dlart-thankful-thursday-challenge-189.html) na temo jesen, septembersko galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-septembra-3/) – prvič sem uporabila Tinino zavito rezalno šablono iz kompleta Čarobni prazniki in seveda njene kroge s šivi – okrogle krošnje naj vam pričarajo  pogled, ki ga imam iz svojega ustvarjalnega kotička 🙂 Dodajam še v (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/09/challenge-331-always-anything-goes.html), (http://craftysentiments.blogspot.si/2016/09/anything-goes-challenge_27.html), (https://modsquadchallenge.blogspot.si/2016/09/falling-leaves.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+ModSquadChallengeBlog+(Mod+Squad+Challenge+Blog), (http://craftingfromtheheartchallengeblog.blogspot.si/2016/09/challenge-129.html) in v (http://craftingbydesigns.blogspot.si/2016/09/favorite-season.html).
Advertisements

27 thoughts on “Jesensko knjižno kazalo

 1. Danica

  Majdica, zopet je nastala čudovita voščilnica. Všeč so mi tople jesenske barve, razgibano razporejeni krogi. Sončna energija kar veje iz nje. Treba jo bo priti gledat sredi mrzle zime, da si naberemo dodatno toploto… Sicer pa- tebi energije nikoli ne zmanjka.

  Liked by 1 person

 2. Cvetoči travnik

  Imaš nesramno dobre ideje:) in veš, tudi pri meni se jesen kaže v podobnih barvah, tako ob pogledu skozi okno, kot na mojih voščilnicah. Nastajajo za celo četico oktoberskih praznovalcev in ob priliki jih pokažem. Nisem pa tako pridna pri objavah kot si ti, ki nam jih tudi lepo “obesediš”. Hvala tudi za to. Lep in barvit vikend ti želim, Andreja

  Liked by 1 person

 3. They are both gorgeous book marks (something I think anyone would appreciate). I think the tree is fantastic and I love the way you’ve used the different papers. Great work. Thanks so much for playing along with The Male Room this week! Deborah, DT.

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s