Voščilnica s ščepcem smeha…

Smeh je bacil veselosti,
ki povzroči sredi skrbi
napad smejalne norosti.
Zahihita se v dlaneh,
prasketa v laseh,
veselo osmeši oči
in zdrvi po zobeh.
Smeh nalezljivo okuži
velika in majhna usta
in tam – en dva tri –
vse resne bacile pohrusta.
(Bina Štampe Žmavc)

 

lana

Voščilnica za deklico, ki se ji smeh nalezljivo širi iz oči… že nekaj časa v njeni družbi smeh vse resne bacile pohrusta…
Obožuje svetleče stvari in  drobne pozornosti, ki jih tudi sama z veseljem deli  … in obožuje… pokukaj, kaj je skrito pod njej tako ljubim konjem :- )

lana1

Gumbek za srečo  sem dodala tebi slavljenka, ker ti želim vso srečo tega sveta. Pravljični srčki so štirje, petega ti izročim iz oči v oči. In hvala za smeh, ki si ga sprožila v mojih očeh, dlaneh, ki je zdrvel čez zobe in me nasmejal do ušes – povzročila ga je tvoja želja, ki mi jo je prišepnila tvoja mami: da si za rojstni dan želiš mojo voščilnico. Ta je zate Lana iz srca!
Voščilnico dodajam v septembersko galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-septembra-3/), uporabila sem kroge in pravokotnike s šivi, v (http://www.wherecreativitymeetsc9.com/ch1/), (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/09/pixies-snippets-playground-week-248.html), v (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/09/challenge-331-always-anything-goes.html, (http://glitternsparklechallengeblog.blogspot.si/2016/09/its-our-birthday-challenge-207.html), (http://glitternsparklechallengeblog.blogspot.si/2016/09/its-our-birthday-challenge-207.html) in v (https://creativefingerschallengeblog.blogspot.si/2016/09/challenge-116-winners-114.html).

 

8 thoughts on “Voščilnica s ščepcem smeha…

  1. Cvetoči travnik

    Tudi meni je bacil smeha ušel čez obraz ob branju tvoje objave:), ob vsej barvitosti voščilnice in ob tem, ko sem videla, da si uporabila točno “istega” konja kot jaz. Le da sem ga podarila fantu pri 30-tih, ki je velik ljubitelj konj. Lepo, da si deklici polepšala dan s svojo voščilnico nam pa pripeljala smeh na usta. Pozdravček, Andreja

    Liked by 1 person

Leave a comment