Vabilo za sončnih 50 let drugič

Listki srajčke barvajo
vse jesenske dni.
vse noči se hvalijo,
kdo najbolj hiti.
Ko nad gozd se sonce vzpne
in jih osvetli,
vsevprek se prepirajo,
kdo najbolj žari.
Pa prišla je burja – huš –
s cajno pod roko,
domišljavce vzela je,
nesla za goro.

matjaz-50-0

Kako pa je z listki pri nas? Pridno se že barvajo, a burja nas še ni obiskala in jih še ni odnesla za goro, kot v pesmi Neže Maurer. Dolgujem vam odgovor, zakaj so mi njene pesmi tako pri srcu – iz mojega ustvarjalnega kotička vidim tam daleč, v daljavi njeno rojstno hišo… če bi Neža še bivala v njej bi lahko opazovali iste listke, vsaka s svoje smeri…
Danes sem želela izdelati res preprosto vabilo z lisičko, ki je stalnica slavljenčevih vabil,  ker pa nas  je včeraj obiskala sova (za trenutek se je odpočila na stebru poleg hiše), je mesto na njem dobila tudi ona 🙂 Vabilo je namenjeno mlademu paru, zato je na drevesu sovica, simbol modrosti – ko se zrelih 50 sreča z mladostjo… a da ne bo pomote – modrost se pretaka v obe smeri, drug od drugega se namreč  učimo in drug ob drugem rastemo…   Valerija pravi, da so ji všeč le lisičke na voščilnicah, tiste v živo pa ne – zaradi piščančkov. Mi te težave nimamo, je pa našega kužkota, ki je po velikosti enak odraslim lisicam, pred leti  ena izmed njih pregnala v hišo (in naj priznam: mene tudi ;-))))
Vabilo dodajam ponovno dodajam v bloge , kjer želijo jesensko tematiko: (http://eclecticellapu.blogspot.si/2016/10/october-challenges.html), (http://themaleroomchallengeblog.blogspot.si/2016/09/challenge-45-theme_8.html), (http://scrapping4funchallenges.blogspot.si/2016/09/challenge-75-fabulous-fall-colours.html), (http://tuesdaythrowdown.blogspot.si/2016/09/tuesday-throwdown-313-fall-feathers.html), (http://mycraftingstories.blogspot.si/2016/10/challenge-10-fall-halloween.html), (http://sirstampalotchallenge.blogspot.si/2016/10/october-autumn.html) in v (http://cagichallenge.blogspot.si/). Ker sem papir obogatila z embosiranjem dodajam tudi v (http://die-cut-divas.blogspot.si/2016/10/october-is-time-to-emboss.html) in v (http://dreamvalleychallenges.blogspot.si/2016/09/challenge-141-embossing-wet-or-dry_26.html).

16 thoughts on “Vabilo za sončnih 50 let drugič

  1. Majda, pozno sem prišla do tvojega bloga. Na srečo (sedaj lahko tako rečem) sem na mojem blogu izgubila vse linke (baje so opozarjali, da se bo to zgodilo) in sem si morala vse postaviti na novo. Za “mušter” sem imela tiste bloge, ki jih ima shranjene Mojca (Moja darila). No, tako sem prišla do tvojega 🙂
    Uh, dolg uvod, da sedaj pridem na tvojo krasno, toplo jesensko voščilnico.
    Vse pohvale tudi za lepe pesmice! Ta je tako prijetna …

    Liked by 1 person

  2. kakšne jesenske krasotice delaš, obožujem te tvoje barve in pa seveda to, kaj vse ti počneš s krogi – meni so tinini krogi ena najboljših šablon sploh!
    vedno pa me zelo pritegne tvoj literarni del – toliko sem si jih že natisnila in krasijo moj ustvarjalni kotiček, današnja pesmica bo pa za naš hišni plakat o jeseni.

    Liked by 1 person

  3. Cvetoči travnik

    Vidim, da je tvoj domek na hudo prijetnem koncu, kaj vse ti ponuja njegova okolica. Saj ni čudno, da ti je potem to tudi inspiracija za izdelke, ki so vsi po vrsti simpatični – vzeti iz narave. Prav vsaka tvoja objava je prisrčna, barvita in iskriva:) Lep, jesensko obarvan pozdravček k tebi od mene:)))

    Liked by 1 person

  4. Ta tvoja lisičkasta vabila so pa res čudovita. Zdi se mi kot da jim daš dušo in srce. Delujejo tako živo in živahno. In te čudovite barve… prava paša za oči. Hvala za čestitke za GD pri Scrapping4fun. Sem bila res vesela. Pozdravček. Damjana

    Liked by 1 person

Leave a comment