Rdeča, okrogla rojstnodnevnica

Ko gre dež na sprehod,
sonce odpre nebesni svod
in zbudi čemerne oblake.
Zatakne v lase
jim trakove enake
in mavrične pentlje razpne
od ene do druge nebesne mlake!
(Bina Štampe Žmavc)

silvija-40

Rdeča barva je barva ognja in krvi, izraz življenja in moči. Neločljivo je povezana s strastjo, vročino in borbo. Psihološki učinki rdeče barve so  moč, vitalnost, čutnost, udobje, odločnost, toplota, samozavest, prijateljstvo… A tokrat je izbiri rdeče  barve botrovalo delovno okolje, v katerem slavljenka dela, saj so ji voščilnico izročili njeni sodelavci… na prvi strani rdeči mak – 3 cvetovi in en list – skupaj štirje za štirideset let :- )
silvija-40
Na naslednji strani so zbrani vsi sodelavci, a hkrati skriti vsak pod svojim zobnikom… Zobniki, rdeča barva? Dodaten namig: avto… Že veš, kam slavljenka vsak dan na delo gre?
silvija-40
Voščilnico dodajam v  53. Ko me inspirira  ( http://www.najlepsi-par.si/ko-inspirira-53/). Moja pentlja je nežna, obogatena z gumbkom za srečo in  z dvema bleščicama, da bodo prihodnja slavljenkina leta bleščeča in sijoča. Dodajam še v oktobersko galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-oktobra-2/). Uporabila sem Tinine pravokotnike in šablono za kozarec, na moji voščilnici se predstavlja kot vazica. Dodajam tudi v (http://wordartwednesday.blogspot.si/2016/09/anything-goes-challenge-weeks-250-251.html), (http://pennyschallenges.blogspot.si/2016/10/welcome-to-pennys-challenge-298-and-dt.html), (http://craftysentiments.blogspot.si/2016/10/anything-goes-challenge.html), (http://inspirationdestinationchallengeblog.blogspot.si/2016/10/ag-no-106.html), (http://crazychallenge.blogspot.si/2016/10/cch-233-use-colour-red.html),  (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/10/pixies-snippets-playground-week-250.html), (http://craftingfromtheheartchallengeblog.blogspot.si/2016/10/challenge-130.html) in v (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-332-always-anything-goes.html).

silvija-40

Advertisements

13 thoughts on “Rdeča, okrogla rojstnodnevnica

  1. Cvetoči travnik

    Če sem za trenutek na prvi strani pomislila, da je Majdica padla iz svojih okvirjev, si na drugi strani ponovno ti:). Živa, udarna, čutna prva stran in kolesje v katerem smo tako ali drugače vsi:). Lep pozdrav k tebi, Andreja

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s