Novorojenčkova duda

Pri nas smo izgubili dudo,
tako majhno, pravo čudo,
mogoče jo je vzel cigan,
v gnezdo jo odnesel vran.
 
Vse kote smo že premetali,
vspovsod smo jo iskali,
ampak duda, grda mala,
najbrž je odpotovala.
 
V časopis oglas smo dali,
in nagrado razpisali:
Kdor nazaj nam dudo da,
lahko igrače vse ima.
 
Tri dni smo dudo še iskali,
odgovor na oglas čakali,
potem smo nanjo pozabili,
prav nič je nismo več rabili.
(Damjana Kenda Hussu)

ula3

 

Danes za Craf-talnico zadnje minute lovim sama – oktober je namreč mesec, ko ima rojstni dan največ meni ljubih ljudi… A mi je uspelo, saj je bil izziv zelo zanimiv -izdelajte voščilnico, ki je kot oblačilo kot naprimer:  oblekica, hlačke, moški suknjič, srajca in podobno.   Ponovno nekaj novega zame :- )
ula
Današnja voščilnica je v obliki obleke za včeraj rojeno Ulo. Doma sta se njenega prihoda  poleg očka in mamice razveselila še sestrica in bratec. Izziv oblačila me je popeljal v čase, ko sem rada pletla – na plan sem potegnila volno… roke so kar same začele…

ula1

Glede pletilk moram priznati, da so mi malce nagajale – uporabila sem namreč zobotrebčke :- ) Če bodo želeli puloverček povečati, naj pokukajo  v žepek, kjer najdejo  še nekaj volne.
Voščilnico sem okrasila tudi zadaj – tokrat sem svoj ročno izdelan žig odtisnila na žepek. Le kaj bo mala Ula shranila vanj?

ula7

Voščilnico dodajam v Craf-talnico (http://craft-alnica.blogspot.si/2016/09/izziv-170-oblacilo.html#comment-form) ter v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-oktobra-2/),  uporabila sem Tinino štampiljko in rezalne šablone krogov s šivi ter gumbke. Dodajam tudi v (https://polkadoodle.blogspot.si/2016/10/week-40-anything-goes-polkadoodles.html), (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-333-always-anything-goes.html), (http://cutecardthursday.blogspot.si/2016/10/challenge-446-anything-goes.html),  (http://cupcakeinspirations.blogspot.si/2016/10/cic379-sugar-peas-designs.html), (http://wordartwednesday.blogspot.si/2016/09/anything-goes-challenge-weeks-250-251.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/10/challenge-190-anything-goes-woptional.html), (http://ribbongirls.blogspot.si/2016/10/october-card-challenge.html), (http://pennyschallenges.blogspot.si/2016/10/welcome-to-pennys-challenge-298-and-dt.html), (http://craftysentiments.blogspot.si/2016/10/anything-goes-challenge_11.html), (http://brownsugarchallenge.blogspot.si/2016/10/challenge-219-think-pink.html), (http://crafterscafeblogchallenge.blogspot.si/2016/10/158-use-lots-of-pink-breast-cancer.html), (http://glitternsparklechallengeblog.blogspot.si/2016/10/challenge-209.html),(http://seizethebirthday.blogspot.si/2016/10/anything-goes-this-time.html), (http://lilpatchofcraftyfriends.blogspot.si/2016/10/challenge-43.html) in v (http://fussyandfancychallenge.blogspot.si/2016/10/fussy-and-fancy-friday-challenge-174.html) v njihovem Bingo kvadratu sem izbrala Buttons, lace in charms.
Advertisements

29 thoughts on “Novorojenčkova duda

 1. Cvetoči travnik

  Majda, naslednjič sem pa jaz na vrsti:)), le volne za puloverček boš potrebovala malo več, morda tudi blaga za tako cortno oblekico kot je ta. Luštna je, da je le kaj in Ula jo bo z veseljem nosila in v žepku skrivala svoje male skrivnosti. Lep pozdrav odlični šivilji:), Andreja

  Liked by 1 person

 2. te občudujem, kako cart si tole napletla in kako luškana oblekica je nastala … obožujem voščilnice takšnih oblik.
  me zanima, ali je pletenje tako kot vožnja s kolesom – ko jo enkrat znaš, je ne pozabiš … jaz sem namreč pletla v otroštvu, zdaj pa niti približno ne vem, kako bi se tega lotila …

  Liked by 1 person

 3. lili70

  Ajoj, kok je pa tole simpatično narejeno. Prav gotovo oblekici daje poseben čar pletenina. Pa česa vse se ti ne spomneš.
  Hvala, da si se nam pridružila v Craft-alnici. Lp Lili

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s