Ustvarjalki čestitka, tebi vabilo

Današnja objava je hkrati povabilo –  v sredo, 12.10.,  bo ob 17.uri  v Celju, točneje v Stari grofiji, odprtje razstave o slikarki  Thei Schreiber Gammelin. Avtorica razstave in dokumentarnega filma, kustosinja Barbara Trnovec, se bo pogovarjala s pričevalci, ki so Theo poznali in z obujenimi spomini osvetlili osebnost nenavadne ženske.

unnamed

Čestitka bo podarjena avtorici ob odprtju razstave, zato sem jo izdelala na podlagi vabila. Uporabila sem enake barve, obliko, za podlago pa sem upabila kopijo starega besedila… Poglej, kako mi je uspelo…
barbara2
Namesto Theine fotografije sem uporabila štampiljko Marianne Design zato čestitko dodajam v njihov blog  (http://mariannedesign.blogspot.si/2016/10/challenge-162.html).
barbara-1
Poigrala sem se tudi z ovojnico –  dodala sem ji rdeč dodatek, v notranjost čestitke pa sem dodala čudovit starinski list, ki sem ga našla pred časom in je na eni strani obarvan rdeče, na drugi bež… 
barbara
Voščilnico dodajam še v  v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-oktobra-2/),  uporabila sem Tininerezalne šablone pravokotnika in krogov s šivi ter besedo čestitke, v (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-333-always-anything-goes.html), (http://cutecardthursday.blogspot.si/2016/10/challenge-446-anything-goes.html), (http://crazychallenge.blogspot.si/2016/10/cch-233-use-colour-red.html), (http://eclecticellapu.blogspot.si/2016/10/october-challenges.html), (http://wordartwednesday.blogspot.si/2016/09/anything-goes-challenge-weeks-250-251.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/10/challenge-190-anything-goes-woptional.html) in v (http://lilpatchofcraftyfriends.blogspot.si/2016/10/challenge-43.html).

barbara3

Strastna rdeča barva kot nalašč za ženske kot sta bili Thea ali Alma M. Karlin. Barva za ženske,  ki so tlakovale poti vsem nam, predstavnicam ženskega spola, da lahko  sledimo svojim sanjam….  
Z vami danes  delim drobeciz zapisov  Alme M. Karlin…”Študij jezikov sem si prislužila z nošenjem bolečih steznikov. Nisem imela ženskih odlik, kot so kuhanje, šivanje in tako naprej, manjkali sta mi krotkost in poslušnost. Zaradi samostojnosti, zamišljenosti, zaprtosti vase in neumnosti sem bila obkrožena z ogorčenimi nasprotniki. Poznejšo spretnost pri ravnanju z ljudožerci in divjaki pripisujem tem zgodnjim vajam pri družinskih razprtijah.”…
Zato… bodi kar si tudi TI!

birthday-candy

Ena izmed njih, ki JE, je Marianne, ki objavlja svoj rojstnodnevni bonbonček – tukaj najdeš pot do nje – (http://mariannescraftroom.blogspot.si/p/irthday-candy.html).

unnamed

Advertisements

9 thoughts on “Ustvarjalki čestitka, tebi vabilo

  1. Morda sem že kdaj slišala za omenjeno damo, vendar se ne spomnim. Očitno je bila zelo posebna in bo razstava zelo zanimiva. Tvoja voščilnica pa je čisto v duhu razstave. Krasna je in močna.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s