Čarovniška voščilnica

Današnja voščilnica potrjuje jesen in napoveduje noč čarovnic… Spada v sklop voščilnic za sodelavke, zato že znana oblika iz njihovega okroglega “paketa”.
V spremljavo  dodajam pesem Bine Štampe Žmavc – Kako se naredijo čarovnice…  tako,  za vsak slučaj, morda pa jo uspe komu narediti  ali sebe vanjo spremeniti ) 🙂

urska-tomsic

“Mačja slina v kotlu groze,
malce krempljev, coprnije,
črna svila, dolga metla,
dim, ki se iz tal zvije.
Kačja koža in drget,
netopir in nočni let,
krogla za prerokovanja,
krik, ki te zbudi iz spanja.
Čudna nočna hihitanja…
šepetanja…brbotanja…
in iz čaroznanske zmede –
prav zares – prihajajo čarovnice!
Črnolase in črnoglede!”

1

Voščilnice dodajam v jesensko – čarovniške  izzive: (http://letscreatechallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-118-halloweenautumnfall.html), (http://dianamlarson.blogspot.si/2016/10/dlart-thankful-thursday-challenge-190.html?ref=digest), (http://sugarpeadesigns.com/blog/2016/10/05/mix-it-up-challenge-18/),  (http://eclecticellapu.blogspot.si/2016/10/october-challenges.html), (http://creataliciouschallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-101-anything-goes-with.html) in v  (http://sasayakiglitter.blogspot.si/2016/10/sasayaki-glitter-october-challenge.html), (http://paradiseofstamps.blogspot.si/2016/10/challenge-49-autumn-or-halloween-team-1.html), (http://sparklesforumchallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-85-i-put-spell-on-you.html), (http://countryviewchallenges.blogspot.si/2016/10/october-challenge-all-things-spooky.html), (http://tuesdaythrowdown.blogspot.si/2016/10/tuesday-throwdown-315-halloween.html), (http://qkrstampede.blogspot.si/2016/10/qkrstampede-challenge-213-pumpkins.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+QkrStampede+(QKR+Stampede)) in v (http://www.hidinginmycraftroom.com/2016/10/himcr-271-spooky.html).
buče.jpg
In še vabilo zate… Danes bo v Preserjih pri Radomljah že tradicionalna Noč buč.  Če še nimaš načrtov za zvečer – ob 19. uri vabljeni na razstavo izrezljanih buč  na Vaško pot v Preserjah. Na voljo bo vroč čaj, kuhano vino, kostanj in druge domače dobrote. Lahko tudi sodelujete s svojo bučo –  10 minut pred pričetkom prireditve prinesite svoj izdelek na temo buč. Komisija bo izdelke pregledala in najboljše tudi nagradila. Otroci do 10. leta, ki bodo prinesli izrezljane buče, bodo prejeli darila. 
Advertisements

18 thoughts on “Čarovniška voščilnica

  1. Cvetoči travnik

    Ti pa imaš ideje, pa ne čarovniške ampak tiste iz pod odeje:) – vso noč melješ, premišljuješ, gledaš buče in modruješ, kaj bi danes naredila, da bi ta svet razveselila:). No vidiš, to je pa moja pesnitev in odgovor na vse čarovnije, ki prihajajo iz tvojega ustvarjalnega kotička:). Lep pozdrav k tebi in mi je kar žal, da sem tako daleč in se ne morem udeleževati vseh teh simpatičnih prireditev, ki jih imate. Andreja

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s