Čestitka ob rojstvu

Prej je bila mama in ata, potem je bil starejši bratec Mark.
In zdaj sem tu še jaz – Luka Francis. 

luka-f

Je prej popek ali cvet?
Prej čebela ali med?
Je prej zrno ali pšenica?
Je prej krava ali teliček?
Je prej konj, potem žrebiček?
In morda, če tole veš:
je oblak prej ali dež?
Kaj pa mama, očka, ti?
Kdo je prej, kaj se ti zdi?
(Anita Vadnal Marušič)

luka-f

Čestitko sem izdelala za teto, ki ima nečaka tam daleč, daleč stran… morda ju bo lahko – Marka ponovno, Luka pa prvič, objela čez leto dni… Zato naj jima čestitka prišepne, da misli nanju in na njuno povečano družinico… 
V čestitko sem vključila tri pravljične gumbke za srečo,  medvedka, ki je vedno pripravljen podeliti topel objem in  oblačke, ki prinašajo sladke sanje.  Ker ime Lucius povezujemo  z latinsko besedo lux, v rodilniku lucis, ki pomeni  “svetloba, sijaj” je čestitka svetla ter  živih in toplih barv.
Tebi dragi Luka, želim  polno mehkih objemov, toplih nasmehov, smehca in zdravja. Veliki brat Mark pa naj pazi nase!

luka-f

Čestitko dodajam v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-meseca-oktobra-2/) – prvič sem izdelala Tinino pentljo, dodala njenega medvedka, oblačke in napis mali Fantek ter v    53. Ko me inspirira blog (http://ustvarjalnaskrinja.blogspot.si/2016/10/ko-me-inspirira-53-pentlja.html) na temo pentlja. Dodajam tudi v (https://creativefingerschallengeblog.blogspot.si/2016/10/challenge-118.html), (http://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/10/october-challenge.html), (http://notjustcardschallenges.blogspot.si/2016/10/37-october-challenge.html), (http://scrapping4funchallenges.blogspot.si/2016/10/challenge-76-anything-goes.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/10/challenge-190-anything-goes-woptional.html), (http://craftingfromtheheartchallengeblog.blogspot.si/2016/10/challenge-132.html) in v (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/10/pixies-snippets-playground-week-251.html).

 

Advertisements

14 thoughts on “Čestitka ob rojstvu

  1. Danica

    Čudovita voščilnica! Všeč mi je pisanost, živahnost – kot bo pisano in živahno življenje malega Luka. Gumbki in medvedek so tisto, kar bo polepšalo dan Lukcu, ko bo malo večji, njegovi mamici pa že takoj. Posebna rdeča mašna je le pika na i. Lepo otroštvo želim novemu Zemljanu.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s