Čokoladnici

Ni res, da je eno samo sonce 
in da samo ono greje. 
Sonc je na zemlji in nebu, 
da jih nihče ne prešteje.
Včeraj, ko kos me je zvabil, 
da majniško trato sem prečkal, 
sem videl teči in pasti 
majhnega ljubkega dečka.
Nad njim je sijalo sonce, 
v njem je žarelo sonce 
in sam je bil kakor sonce, 
a sonce jokalo je solze.
In tekla je malo po licih 
in vsepovsod sončna prha, 
da tudi sam sem pri priči 
od nje bil ozarjen do vrha.
(Tone Pavček)

andrej

V preteklih dneh sem izdelala čokoladnico za super štiri –  kratnega očka pri štiridesetih… toliko njemu ljubih stvari mi je naštela njegova družica, da vem, da je vse začinjeno, obdano z velikoooo ljubezni. Navdušen gobar, zbiralec znamk in značk, čokoladoljub in še in še… sem brskala vsepovsod, našla za desetletje starejše znamke, značke, ki jih bo morda vključil v svojo zbirko in tudi na čokolado nisem pozabila. Gobice pa… gobice imajo imena njegovih štirih zakladov – najstnik, šolarka in dva vrtčevska dvojčka, čudovita zbirka; sovice pa povedo, da je tudi očka ponovno v šolskih klopeh :- )

andrej2

Druga čokladnica je bila namenjena njej, ki šteje dve desetletji več. Učiteljica obkrožena z zgodovino in srčna popotnica… ker je to darilo njenih sodelavcev sem naredila čokoladnico privlačno očem podarjevalcev in obdarovanki :- )
dragica2
Obe  dodajam v galerijo Najlepšega para( http://www.najlepsi-par.si/galerija-november-2016/) z malce slabe vesti, ker kot učiteljica nisem naredila še vseh domačih nalog 4. sezone Male šole prazničnega ustvarjanja, namesto nalog pa vztrajno posegam po dodatnem delu… ker imam časa še do začetke decembra in cel kup opravičil,  obljubljam, da bom vse nadoknadila!!! Dodajam tudi v (http://creataliciouschallenges.blogspot.si/2016/11/challenge-103-anything-goes-with.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+CreataliciousChallenges+(Creatalicious+Challenges)), (http://dianamlarson.blogspot.si/2016/11/dlart-thankful-thursday-november-linky.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/11/challenge-191-anything-goes.html), (http://paradiseofstamps.blogspot.si/2016/11/challenge-50-anything-goes-team-2.html), (http://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/11/november-challenge.html), (http://lilpatchofcraftyfriends.blogspot.si/2016/11/challenge-45.html), (http://juliaspirichallengeblog.blogspot.si/), (http://www.happylittlestampers.com/2016/11/hls-november-anything-goes-with-dies.html), (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/11/challenge-338-always-anything-goes.html), (http://getcreativechallenges.blogspot.si/2016/11/ch-52-birthday2-year-blogaversary.html), (http://wordartwednesday.blogspot.si/2016/11/anything-goes-challenge-weeks-256-257.html), (https://polkadoodle.blogspot.si/2016/11/week-45-anything-goes-polkadoodles.html), (http://inspirationdestinationchallengeblog.blogspot.si/2016/11/ag-no-112.html) in (http://ribbongirls.blogspot.si/2016/11/november-card-challenge.html).

 

Advertisements

17 thoughts on “Čokoladnici

  1. iflconsulting

    Adorable little journals! They look like they have so much room! Thanks so much for joining us at Craft Your Passion! I am excited to see your next creation! -Rina CYP DT

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s