Božičkove pomočnice

Maja krasi božično drevo:
pripenja mu pentlje rdeče,
s snegom posute zvončke
za pozvanjanje sreče,
bučke, svetleče kot svila,
dišeče palčke kadila,
krhke mavrične ptice,
zvezdice repatice
in sinji roj angelov,
ki jim žare perutnice.
Na koncu, prek vseh okraskov
Maja razgrne še mrežo
tenkih, svilnatih laskov,
prižge utripajoče luči
in si močno zaželi,
da bi praznik trajal…
vsaj še sto dni!
Pesmico Bine Štampe Žmavc sem danes srečala prvič, pa ne zadnjič, se mi zdi, da se bom k njej vračala spet in spet… tako lepo mi zveni in v meni odzvanja… če bi Maji dodala D, bi bila v pesmi Majda… In kaj MajDa počne zadnje dni? Kot Maja krasi božično drevo: pripenja mu pentlje rdeče, s snegom posute zvončke za pozvanjanje sreče, bučke, svetleče kot svila… in se igra Božičkovo pomočnico… … zanje… od sobote dalje namreč uživam v družbi ostalih Božičkovih  pomočnic različnih generacij  – v soboto sem v dobri družbi popotovala in raziskovala, sledilo je včerajšnje druženje, ko si s prijateljicami izmenjamo voščilnice in izžrebamo darilca, narejena doma… Ponavadi so to prve voščilnice pripete na mojo praznično vrvico, tokrat pa mi je čisto prvo prinesel Miklavž, naslednji dve  moj bonbonček  (https://majdinustvarjalninemir.wordpress.com/2016/12/07/bonboncekcandy-giveaway/)… tako da jih je na vrvici že kar lepo število… 
unnamed (1).jpg
Moje darilce za žrebanje je vsebovalo  Božička, ki v sebi skriva lovor z Malega Lošinja)…
aaa
 … Božička na lesenem obesku, ki je bil hkrati dekoracija na darilni škatlici…
a.jpg
…  in čisto posebna voščilnica, ki je bila narejena s pomočjo kaširanega platna…
aaaaa
Kaširano platno je nastalo na podlagi darilca, ki mi ga je pred kratkim podarila Hali (http://hali72.blogspot.si/2016/12/kasirana-platna-drugic.html) – na srečanju ustvarjalk sva se sicer srečali, a je zmanjkalo časa za tisti pravi klepet in pred kratkim sva to dobro nadoknadili… Hali mi podarila platno za moje okno… Hali še enkrat  iz srca hvala za čudovit izdelek tvojih rok!  Pred sabo ga imam ob vsakem obedu in verjemi mi, da vse dobrote še bolj teknejo ob pogledu nanj :- )
aaaaaa
Halino platno je bilo zame velika inspiracija – vem, da me čaka še veliko dela, že prvič sem naredila veliko napak, pozabila kaj je dobro narediti prej, kaj potem… a narejeno je bilo z veliko ustvarjalnega zanosa  in podarjeno iz vsega srca… Poleg Haline mojstrovine mi je prav prišel Tinin namig za izdelavo strukturne paste – pa sem naredila kljukico še za eno domačo nalogo :- ) Platno dodajam v Tinino galerijo – uporabila sem njen venček in božične jagode (http://www.najlepsi-par.si/galerija-decembra-podelitev-spriceval/). Ker pa je platno hkrati voščilnica, ga dodajam tudi  v Craft-alnico, kjer je njihov izziv ZIMSKI VENČEK NA VOŠČILNICI (http://craft-alnica.blogspot.si/2016/12/izziv-175-zimski-vencek-za-voscilnici.html). Leseni okrasek Božička pa pripenjam k Metuljčici (https://metuljcica-ustvarja.blogspot.si/2016/11/bozicek-uvodna-kljucna-beseda.html).
aaaa
Danes me čaka novo druženje, nova presenečenja in novi spomini, ki bodo shranjeni v čisto poseben predalček srca…
Naj se tudi tebi danes kaj lepega zgodi!
Majda

14 thoughts on “Božičkove pomočnice

  1. Kakšna bogata objava.
    Lepo število voščilnic je že pripetih na vrvico. Lepo jih je videti.
    Tvoje darilo je zelo izvirno in zanimivo. Pa še lepo škatlico si naredila.
    Tvoje platno je enkratno in ni videti, da bi imelo kakšno napako.

    Lp!

    Liked by 1 person

  2. Cvetoči travnik

    Draga Majda,ne samo da si super ustvarjalna, si tudi hiper ustvarjalna☺, poleg vsega še toliko prijetnega druženja in cel kup pozornosti na vse strani☺,občudujem te. Še naprej ti želim toliko energije in uživaj☺,pozdravček Andreja

    Liked by 1 person

  3. u kako si bila pridna, me veseli, da sem ti bila navdih, jaz sem tudi čisto padla v to packanje, nič drugega mi ne roji po glavi kot to, kaj bom napackala na platna in skombinirala dodatke 🙂 uživaj ❤

    Liked by 1 person

  4. Najprej se bom ustavila pri Božičkovi obleki , to pa zato, ker sem tudi sama gruntala, kam naj dam svoje domače eko morske lovorjeve liste kot dodatek k darilom, vendar mi ni kapnilo na možgane nič kaj pametnega in tale tvoja je prišla prav…žal za naslednje leto…letos se mi ne ljubi več, ker sem končala z zavijanjem, krancljanjem…KONEC, FINITO.
    Potem pa platno…joj, pa prvič!!!, kako to dobro zgleda. Očitno je Branka okužila kar nekaj ustvarjalk s temi slikcami. Si se pa zelo potrudila za svoje prijateljice.

    Liked by 1 person

  5. Draga Majda! Tako zelo sem vesela tvoje objave in seveda prijave na veselodecemberski izziv. Prav uživala sem ob napisanem (joj kakšna luštna pesmica) in seveda ob ustvarnjenem. Sva oziroma smo ustvarjalke kar sorodne dušice, tudi sama sem v prazničnem tempu. Škoda da sem že zapakirala svoje čajčke, drugače bi kar “ponucala” tvojo idejo o božičkovem kozarčku. Haline mojstrovine sem tudi sama opazila, moram ti povedati da sva obe s sestrično od katere ravno prihajam občudovali tvojo voščilnico iz platna. Super je.

    Liked by 1 person

  6. Majda, tebi pa se dogaja veseli december in prav je tako. Lepo za vaše druženje in obdarovanje. Tale Božiček je res uporaben 😉 In platno, ne bi rekla, da je prvo. Vidiš, druga drugi smo navdih in lepo je tako, da se spodbujamo in si pomagamo.
    Ostani v tem prazničnem vzdušju.

    Liked by 1 person

  7. Renata

    Hali nam je vsem v navdih. Mene je še malo strah vsega tega, bi rajši bila prvo zraven pri prikazu. Verjetno bi potem strah splahnel. Ti si za prvič, čeprav to ne kaže, končala več kot odlično. Lovor, si lepo skrila v božička. Lepo bodi.

    Liked by 1 person

  8. lili70

    Draga moja kako lepo, da uživaš veseli December na polno, tudi meni se dogaja in ravno ta konec tedna bo super, poln prijateljev, objemčkov, dobrih srčnih misli….
    Krasno si ustvarjala in vesela sem, da je del tega namenjeno tudi naši Craft-alnici. Prav nič se ne pozna na platnu, da si delala napake, pozna se le to, da je narejen s srcem in veliko ustvarjalnega navdiha.
    Bodi fajn Lili

    Liked by 1 person

  9. Vidim, da je nastal kup krasnih izdelkov, voščilnica s kaširanim platnom pa je naravnost čudovita – bogata, bleščeča, božična. Naj še tako gledam, ne najdem niti ene od napak, ki jih omenjaš 🙂 Hvala za sodelovanje pri izzivu CRAFT-alnice.

    LP,
    Veronika

    Liked by 1 person

  10. Zelo všeč mi je tvoja voščilnica z venčkom :-)) In ne samo to, tudi darilce kot celota je res čudovito, da o tvojih res lepo spisanih objavah sploh ne govorim. Lepo je priti k tebi na obisk .-)
    Vesela sem, ker ustvarjaš z nami v izzivu CRAFT-alnice … Srečno!

    Liked by 1 person

Leave a comment