Olimpijska rojstnodnevnica

Ko si majhen čas prav nalašč zaostaja.
Ne pusti ti biti velik,
je kot počasen val brez kraja…
Ko odrasteš,
čas vsako uro prehiteva-
droben pesek, ki uhaja
skoz jutro v predvečerje dneva.
(Bina Štampe Žmavc)
Izziv na blogu The Male Room je prišel kot naročen – razmišljala sem o voščilnici za prijatelja, strastnega kolesarja in z njihovo “pomočjo” je  nastala  voščilnica s pridihom olimpijskih iger in kolesa. Ker olimpijske igre potekajo že od leta  1896 sem uporabila papir starega zemljevida sveta, sliko kolesa embosirala z vzorcem merilnih trakov in uporabila staro kolo. Čas namreč teče, kot pravi Bina Štampe Žmavc v svoji pesmi:” čas vsako uro prehiteva – droben pesek, ki uhaja skoz jutro v predvečerje dneva.”

matej

Olimpijske kroge sem vključila v samo kolo. 
Med nastajanjem voščilnice je nastala še dodatna voščilnica namenjena mojemu mlajšemu bratu (oba sta rojena na isti dan) – material zanjo sem želela vključiti že v prvo kolesarsko voščilnico, a ugotovila, da vse vanjo pač ne gre , tako je nastala še ena, tudi ta namiguje na čas… 

simon

Tej voščilnici sem izrezano okroglo odprtino zapolnila s paus papirjem in uro (tudi to sem ebosirala s srajčko merilnih trakov), z notanje strani pa  sem dodala voščilo s pomočjo Tininih šablon, ki sem jih obrnila prav in narobe, kot prav narobe uro… 7 pravljičnih srčkov za vse dobro, kar se je že zgodilo in se še bo  med nama z bratcem :- ).

simon1

Vooščilnici dodajam v (http://themaleroomchallengeblog.blogspot.si/2016/08/challenge-41-theme.html), v (http://kraftinkimmiestamps.blogspot.si/2016/08/wonderful-wednesday.html), v (http://eclecticellapu.blogspot.si/2016/07/august-challenge-here-already.html), (http://artisticinspirationschallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-162.html), (http://abitmoretimetocraft.blogspot.si/2016/08/celebrate-at-bit-more-time-to-craft.html), (http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.si/2016/08/craftyhazelnuts-patterned-paper-august.html)  in v avgustovsko galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-avgust-2016/).

matej,simon

Naj čas teče hitro ali počasi, izkoristi ga po svoje, na svoj način!
Majda

male room winner badge

Olimpijska rojstnodnevnica si je delila prvo mesto v The male room (http://themaleroomchallengeblog.blogspot.si/2016/08/winners-challenge41-theme.html).

 

16 thoughts on “Olimpijska rojstnodnevnica

  1. Cvetoči travnik

    Navdušena sem nad tvojim ustvarjanjem prav vsakokrat, ko imaš objavo. Kakšna inovativnost in super uporabljena simbolika, ki jo prepletaš s trenutnimi dogodki. Vedno najdeš tudi prave besede, da izdelek podkrepiš še z njimi:))) Lep pozdrav od ene navdušene:)))

    Liked by 1 person

  2. This is a great card.. I actually just saw cycling today… What fun these games are to watch! You used the Olympic colors cleverly Majda. Using the back wheel for color was genius!! Great idea to use a window card!! Very masculine and actually perfect for any recipient. Thank you so much for joining us at The Male Room!
    Cyber Hugs,
    Shawna

    Liked by 1 person

Leave a comment