Čas za praznovanje

Jutri bom znova in zopet naredila korak med šolske klopi… počasi bom vdihnila šolski zrak, objela s pogledom šolske prostore in z rokami vse srčne ljudi, s katerimi se skozi šolsko leto trudimo narediti otrokom šolo kot varno zavetje, kjer so sprejeti ravno takšni kot so… in za popotnicom vsem, ki bodi jutri z mano ali s kom drugim znova naredili  ta prvi korak, čudovita pesem Bine Štampe Žmavc o tem, kaj vse šola počne ob nedeljah – ne dvomim, da še več stvari počne med počitnicami in da spočita, na novo umita in radoživa komaj čaka vse nas, ki se z velikim veseljem znova in zopet vračamo vanjo…
Šola v nedeljo
z vsemi razredi počiva.
Privošči si kopel blage tišine
in v njej prav po nedeljsko uživa.

Neslišno drsa z nedeljskimi copati,
zaupno šepeče za zaprtimi vrati,
s šolskim zvoncem je dobrotljiva
in ga pusti nedeljsko spati.

Šola v nedeljo uči se le zase,
le zase kuha juho in klobase,
sama sebe povabi na čaj
in sama se vpiše v plavalni tečaj.

Šolo v nedeljo
nedeljsko brezdelje obliva.
V ponedeljek odpre vsa vrata –
spočita, na novo umita in radoživa.

gregor1
Današnja voščilnica pa je narejena za nekoga, ki se bo s šolo srečeval znova in zopet le še v mislih, saj je zaključil z izobraževanjem. Zanj modra sovica v želji, da si svojima malima sovicama in mamico sovico vzame čas za praznovanje, ki naj kar traja in traja!!! Čestitke Gregor tudi v mojem imenu :- )
gregor
Voščilnico sem izdelala po skici Feeling sketchy (http://feeling-sketchy.blogspot.si/2016/08/151-new-sketch_15.html) in jo lepim v njihov blog.

8-15-16

Voščilnico dodajam tudi v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-avgust-2016/) – uporabila sem Tinine rezalne šablone Krogi s šivi in deblo njenega drevesa kot vejo, na kateri sedi sovica; v  Fab’n’Funky (http://fabnfunkychallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-316-anything-goes-at-fabnfunky.html), Craft Your passion (http://craftyourpassionchallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-326-always-anything-goes.html),  A bit more time to craft (http://abitmoretimetocraft.blogspot.si/2016/08/a-bit-more-time-to-craft-challenge-26.html) in Scrapping 4 fun (http://scrapping4funchallenges.blogspot.si/2016/08/challenge-72-anything-goes.html).

16 thoughts on “Čas za praznovanje

  1. Cvetoči travnik

    Kako sem vesela (no pa saj sem ti to že povedala:)), da si se vrnila, da lahko uživam ob tvojih objavah v sliki in besedi:))) Gregorjeva voščilnica je super in fino si “ujela” skico. Tebe pa verjetno tudi že mika ponovno srečanje s tebi ljubim okoljem in otroci, ki bodo imeli srečo, da bodo dobili tako super učiteljico:))). In šola, ta bo šele uživala, ko se bo v njej ponovno slišal otroški vrisk, prav potiho pa bo vsak teden čakala nedeljo, ko se bo v miru spočila:). Želim ti, da dobiš otroke, ki bodo skupaj s teboj ustvarjali lepe trenutke skozi celo šolsko leto. Pozdravček:)

    Liked by 1 person

  2. Hi Majda – I love your version of our sketch and the great embossing on the top circle. The scholarly looking owl is very cute and, if I’ve understood your post correctly, I hope Gregor enjoys the return to school. Thanks for playing along at Feeling Sketchy this time.
    Helen x (DT)

    Liked by 1 person

Leave a comment