Zimska prva, druga in tretja

Zima zima bela,
vrh gora sedela,
pa tako je pela,
da bo Mihca vzela.
Ker Mihec nič ne dela,
ker Mihec nič se ne uči,
čakaj, čakaj,
Mihec ti.
Tole pesmico sem lumpasto razpoložena zelo rada pela mojemu starejšemu bratu, ki sicer ni Mihec 🙂 In za današnji dan je ravno pravšnja… začel se je advent, december je pred durmi in včeraj je na našem hribčku čisto narahlo  naletaval sneg… tako lepo je bilo… potegnilo  me je v izdelavo zimskih voščilnic – ne prazničnih,  temveč rojstno dnevnih za moje sodelavke… Nastale so prva…

zima2

druga…
zima
in tretja…

zima1

Ker pa je govora o zimi, bom dodala fotografije,  s pomočjo katerih lahko pokukate v naš domek in skozi okno še ven, da začutite moj razgled…
…fotografije pa so namenjene tudi moji potepinski medvedki…
unnamedb
…pred dvema letoma mi je na začetku potepanja po Avstraliji zapisala, naj ji pošljem fotografije našega okrašenega doma, ki je bil tradicionalno v znamenju rdeče barve, ker pa že poznate zgodbo o poredni miši, je danes vse v znamenju modro –  belo –  bakrene…
unnamedunnamed-1
…in  takrat je bila za Božič doma…
unnamed22
Tokrat je prvič ne bo, a mi ne pusti predajati se žalostnim mislim – že včeraj mi je sporočila, da je bila  ona Majda Pur in je že izdelala božične voščilnice .- ) Me je prehitela na celi črti :-))) Komaj čakam, da prejmem njeno!
In sedaj se opravičujem – hitim, hitim, da jo dohitim in izdelam (vsaj) praznično voščilnico zanjo. Objem vsem!

Majda

unnamed222.jpg

Zimske voščilnice dodajam v galerijo Najlepšega para (http://www.najlepsi-par.si/galerija-november-2016/) – štampiljke Pozornost iz srca ter rezalne šablone kroga s šivi ter srčka (ta je iz medvedkovega kompleta) so njeni. Dodajam še v (http://craftyhazelnutspatternedpaper.blogspot.si/2016/11/craftyhazelnuts-patterned-paper.html), (http://12monthsofchristmaslinkup.blogspot.si/2016/11/challenge-23-midway-optional-themebingo.html), (http://sasayakiglitter.blogspot.si/2016/11/sasayaki-glitter-november-challenge.html), ( http://letscreatechallenges.blogspot.si/2016/11/challenge-119-reminder-post-winter.html), (http://webshop-anmacreatief.blogspot.si/2016/11/anmacreatief-challenge-62-november-2016.html), (http://christmasblogchallenge.blogspot.si/2016/11/poinsettias-or-snow-is-falling.html), (https://scrapsoflifebyscrappymo.blogspot.si/2016/11/november-rudolph-days.html), (http://craftyribbonschallenge.blogspot.si/2016/11/challenge-177.html), (http://allsortschallenge.blogspot.si/2016/11/week-391-anything-christmas.html), (http://cuteasabuttonchallenge.blogspot.si/2016/11/welcome-to-challenge-28-christmas-and.html), (http://avenue613.blogspot.si/2016/11/challenge-191-anything-goes.html), (https://polkadoodle.blogspot.si/2016/11/week-47-anything-goes-polkadoodles.html), (http://littlemissmuffetchallenges.blogspot.si/2016/11/challenge-151-anything-goes.html), (http://craftygirlzchallenges.blogspot.si/2016/11/november-challenge.html), (http://wordartwednesday.blogspot.si/2016/11/challenge-weeks-258-259-anything-goes.html) in v (http://pixiescraftyworkshop.blogspot.si/2016/11/pixies-snippets-playground-week-257.html).

zima3

Advertisements

18 thoughts on “Zimska prva, druga in tretja

 1. Cvetoči travnik

  Majda, tvoje zimsko-rojstnodnevne so več kot super, te tvoje “okrogline” so mi hudo simpatične in ti moram priznati, da sem si jih že sposodila na nekaterih voščilnicah:)). Se jih da kar koristno uporabiti:))) za vse priložnosti. Pogled skozi tvoje okno in ob tem misel na tvojega otroka – čudovito:) . Lep ustvarjalni teden ti želim in taka kot si, verjamem, da boš sejala vse naokrog dobro voljo in pozitivno energijo. Objem, Andreja

  Liked by 1 person

 2. Zima zima bela….trenutno najljubša pesmica naših malih punc….samo imena moramo spreminjati pri čakaj čakaj….enkrat je mami, enkrat je oči, enkrat je dedi….pri babi se pa ustavi, ker vedo da je pridna, ker takrat kuha kosilo za vse:-))….pametne punce , pa imajo samo dve leti . Babi je pa zadnja oseba, kateri se lahko “zamerijo”.
  Joj, kako imaš lep pogled…tak, za oči spočit. Včasih, ko imam polno hišo teh mojih otrok in zetov in snahic (ne samo polno hišo, tudi poln kufer vsega), se spomnim nate in na tvojo medvedkico, ki je v tujini…takrat si samo rečem….še dobro da so….sploh ne veš, kaj imaš. Nikoli ni nič preveč, vedno je lahko samo premalo. Ampak čas in sreča in način življenja je pač tak in prav je, da se spoštuje vsaka želja posameznika.
  Voščilnice so mi pa všeč, še posebno tista dišečka s posušeno pomarančo…si jo zmaknila atu medvedu,….kar po pravici povej:-)). Uživaj v VSEM kar ti je dano.

  Liked by 1 person

 3. These cards are absolutely gorgeous. Thank you for joining our Word Art Wednesday Challenge. There’s still plenty of time to link more projects. God bless you and leaving you some encouraging verses from the Bible found in Romans 8:38-39 which tells us, “For I am convinced that neither death nor life, neither angels nor demons, neither the present nor the future, nor any powers, neither height nor depth, nor anything else in all creation, will be able to separate us from the love of God that is in Christ Jesus our Lord.”

  JO ANN
  http://jatterburycreations.blogspot.com

  Liked by 1 person

 4. Hi Majda,
  what a wonderful array of lovely cards.
  Their designs are really fab and very unusual.
  Love the one with the mittens the most.
  Thank you for joining the Rudolf Challenge.
  Lots of crafty love. Jenny L. GD

  Liked by 1 person

 5. tinkaspaperwonderlland

  Čestitke su ti fenomenalne, papiri i ukrasi fenomenalni!!
  Adekoracije koje si uradila su odlične, jako mi se sviđa kako si složila advent, genijalno!!
  ♥Pozdrav Valentina♥

  Liked by 1 person

 6. Klarka

  Ooo kako čudovite voščilnice! Sem ravno včeraj na kaminu odkrila rezino posušene limone,ki se je izmuznila adventnemu venčku in sem ugotavljala če in kako naj jo damna voščilnico! Super ideja! In zelo lepo okrašen domek!

  Liked by 1 person

 7. A beautifully traditional feeling Christmas creation and perfect for our Allsorts theme this week, many thanks for joining in.

  If you would like to join in I have a Tattered Lace Crossover machine to be won If you would like to join in here 

  B x

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s